Julafton?

Grinigheten efter att ha missat en kvarts mille på Bingolotto i gårkväll ( 34 i stället för 35) hade runnit av då jag spratt hävde mej upp vid 07,30-tiden. Kolossalt mörkt. Inte fan märks det att ljuset börjat på ny kula.

Ut på promenad före 9, inte en levande kotte. Hade tomten snott hela befolkningen? Efter frukost sågs några ynglingar på bollplanen så jag var inte ensam i alla fall. Tvagade den ålderstigna lekamen innan vi åkte mot Åsen i Sälboda. Velade vilken väg jag skulle åka men kom fram på minuten kl. 13.

IMG_0519

Möttes av Chess som visade sej vara en mycket trevlig vovve. Här ser hon större ut mot vad hon i själva verket är. Hon hade sällskap av Eazy men de var förvånansvärt tysta för att vara valpar.

IMG_0514

IMG_0517

IMG_0516

IMG_0523

Även 4:de generationen var lugna.

IMG_0515

Vi var knappt halva styrkan som käkade, de övriga ramlade in vid kaffet. Allt gick mycket lugnt tillväga ända tills 2 tomtar kom gående över åkern. Då fattades hörselskydden då Josefin gick upp i höga C.

IMG_0521

IMG_0521-001

Hon är verkligen en liten sötis som påtalade att jag skulle hålla käften med mat i munnen. Det finns principer.

IMG_0526

IMG_0525

IMG_0524

Ingen, varken ungar eller hundar reagerade på att det kom 2 konstiga människor in. Mitt minne av tomten är då farsan kom ner från övervåningen med en upp-å-nervänd pappstrut framför ansiktet. Hände bara 1 gång. Själv firar jag julafton den dagen då jag flyttar ut till husvagnen på Noresund på våren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s