Utlandsbesök.

Bara Brandy slutade trampa mej på hälsenorna kom jag iväg mot Norge. Redan på Emterudsrakan hamnade jag bakom en snigel. När jag kom förbi den vid Nytomta såg jag att det var en norsk PV från sent 50-tal med bara 1 lampa som lyste som en morot, den andra var helsvart.

Körde förbi ett gäng nattfjärilar (nä inte 2-benta) strax före Matrand. Höll lagstadgad hastighet å blev omkörd av många som hade mer bråttom. Rök/pinkpaus vid Vormsund. Svängde in på den överfulla väntplatsen 23,50 just som ett plan gick in för landning. Hamnade längst bak med 100 bilar framför mej. En stund senare försvinner ett bil långt fram så hux flux stod jag nästan längst fram.

14717039_10207705132411153_3314425639550804528_n

Folk lät bilarna gå på tomgång men som den miljövän jag är stängde jag av, gick ut å hällde upp en kaffekopp. Stod där i duggregnet beskådad av en förvånad norrman som parkerat efter mej. 3 nästan nya Mercedes drog iväg i 80 knyck, skulle säker hämta några diplomater.

01,20 ringer Börje. Han hinner säga att de hittat väskorna innan det blir avbrott. Åker in, då står en bil å lastar mitt i vägen just där jag ska svänga in. Bakom fanns en bil som också skulle fram. Gjorde en okulär kontroll medan jag väntade, såg inga bekanta. Då missade jag infarten bara den framförvarande bilen försvann.

De 3 minuterna det dröjer in från parkeringsfickan blev 10 för jag måste halvvägs in till Jessheim innan jag kunde komma in på rätt sida motorvägen. Börje hade sett mej då jag försvann så nu vaktade de då jag svängde in. Vi lastar, får ut en biljett vid bommen som ska levereras i en kortläsare 100 meter längre fram.

Då tappar jag kortet så Börje måste ut å hämta det. Han hittade 2 varav det ena var sjöblött. Stoppade in det torraste men inte fan funkade det. Provade det blötaste men det gick absolut inte. Då satt det först kvar fast felvänt. Till sist blir vi utsläppta. Då jag lämnade dem hamnade jag i Klöfta på hemvägen, denna gång kom vi rätt. Anlände hemmet 03,15.

Brandy berättade högljutt vad han saknat mej. Efter lite godis lugnade han ner sej medan jag försökte boka en tid med John Blund. Han var lite stressad men skulle komma så fort det gick så vid 04 tog vi kvällen.

Sov till 8,45 men kände mej halvdöd. Hade tänkt besöka sonen i Torsby men insåg att jag kommer somna före Gräsmark. Efter promenad å en mycket lång frukost funderade jag på Torsbyresan igen. Har ju en säng som Micke behövde ha. Han påstår att den går in i bilen, jag är tveksam. Måste mäta. Hittar ingen tumstock, minns att det finns 2 i husvagnen.

img_0269

img_0270

Åker ut till Noresund å hämtar tumstocken. Kontrollmäter, det kan gå om jag tar ut hundbur, fäller allt vad stolar heter mm. Dagen har gått så nu blir det brått om jag ska hinna upp. På hemvägen möter jag grannen, han jag tänkt be om hjälp med sängen. Då blev det ingen resa i dag. Klämmer in resterna av gårdagens lasagne medan Brandy jagar runt asken den förvarats i. Somnar i soffan 2 timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s