En kommun i förvandling.

Somnade för 23 i gårkväll. Det fick man ju fan för i morse men stönade mej kvar i horisontalläge till 07. Det var kallt igen å solen hade inte segat sej upp över skolan. Brandy, som har en päls som en svartbjörn ankrade upp ute medan jag sörplade kaffe.

Det är ju skärtorsdag vilket innebär att det är kaos i byn. Gillade det skarpt när jag hade BP, nu är det mest ett elände. Måste ju ändå ner å titta. Blev förvånad när man kom ut i rondellen inom 5 minuter. Åkte mot Eda Glasbruk. Visst var det kö ända till gränsen men det verkade lugnare än det brukar.

 

Då det begav sej fanns här Tältvaruhus, Golfvaruhus, Porrtält/buss, Mattaffär mm. Nu finns det bara snö, allt annat är öde. Skulle man äta var det Elviers korvmoj, en halv grov kaka med ost på Källmans eller G-krogen vid gränsen där det vankades karbonade med speilägg.

Nu kan du välja på närmare 30 mathak. Porren har försvunnit liksom mycket annat. Nu är det mer sofistikerade varor som lockar. Sprit, ribbe å lösgodis. Att samtliga parkeringar på norra sidan var upptagna gjorde ingen förvånad men det det fanns plats på södra sidan.

Vid biltvätten (handtvätt) var det kö. Konsumparkeringen var full å hemma hade det börjat tina av snölagret.

Den Norska bussen med ljudanläggningen hade varit synlig/hörd vid Centret. Mötte en bil med en högtalare monterad på takräcket då jag åkte mot Eda. Det gäller att höras.

Det blev fisk till middag. Svårt att artbestämma men smakade bra. Vet inte om det berodde på fisken eller min kryddning. Hamnade sen på Maxi. Massor av forskare. Gunnar, Nicke, Skrot-Kalle, Morgan m fl. Sällan har det skrattas så mycket som i kväll.  Nu damfolf från USA.

 

Lämna en kommentar