Bloggarkiv

Bild

Alla helgons dag 2020.

Var uppe vid 06, det regnade, lika bra att lägga sej igen. Vid 8 var det bättre, dimmigt men inget regn. Minns en händelse i Pineda del Mar under en golfresa. Det var helgdag, mycket folk ute på torget men vi tittade in i kyrkan. Där fanns inte en kotte, alla var ute.

Plötsligt började någon skrika, trodde det var en åsna för det lät så. Totalt fel, det var en kärring som försökte sjunga nån psalm för det var Palmsöndagen. Något så oerhört falskt hade vi tidigare aldrig hört, måste lämna platsen.

Det fanns en hel del bilar nere vid Centret när jag passerade på väg mot Noresund. Vid handelsparken fanns grävmaskin mm där ICA ska bygga. Dimman låg kvar hela vägen mot husvagnen.

Det var ingen trängsel på Noresund. Totalt ensam förutom 5 döda möss.

Kaffe på Biltema som vanligt. Eftersom det står ett elljus på graven fick det bli ett vanligt här hemma. 43 bekanta har hittills vandrat vidare i år.

 

Bild

Nu finns det 2.

Batterier. Provade att ladda det gamla å det funkade det också så nu har jag 2. Utnyttjade att jag har fler tv-kanaler i gårkväll. Såg först Parneviks på 3:an sen Ullared på en tidigare okänd kanal (dplay) på datorn. Så trevligt!

Besökte Noresund, där var det vinterväglag å bara kocken att prata med. De övriga var på drift någon annanstans. Noreälven öppen nästan fram till pumphuset, viden hade slagit ut å den farliga trädstammen på hål 11 är nu borta.

IMG_5984

 

IMG_5985

IMG_5987

IMG_5980

IMG_5982

IMG_5988

Det dröjer nog ett tag till innan det blir spel här för då snön smält blir det väl geggigt.

Tvättade mina fönster. Har tänt det ett ½år men det har kommit något i vägen. Regnskurar å sånt. De har sett blästrade ut men nu är de tvättade. Blev väl kanske inte så lyckat men nya mönster i alla fall. Gräsmattan har blivit geggig å Brandy ska trava ut å in så gårdagens sanering var totalt bortkastat.

Bild

Bytt,bytt, kommer aldrig igen.

Totalt omöjligt att ställa om Brandy till vintertid, han väcker mej alldeles för tidigt. Nu var vi uppe före 7  å försökte tillverka kaffe så man åtminstone får upp ögonen. Jycken däremot ville ligga ute i regnet ifall löptiken på övervåningen skulle dyka upp. Ingen idé för husse o matte vaktar henne som hökar. Sen är hon inte mer än 30 cm hög så det skulle ändå inte funka utan en pall.

I väntan på det ruskväder som SMHI spått passade vi på att göra en utflykt. Har problem att bilen immar igen. På nätet kan man få tips hur detta problem ska åtgärdas. 1 par sockor fyllda med en speciell kattsand skulle göra susen. La ihop strumpor + kattsand, borde kosta en del. Kollade runt på Dollarstore, Ö&B, Rusta, Jula. ”Torrbollen” på Jula kostade 4 spänn mer än samma på Ö&B men då kunde jag samtidigt kolla på en digital personvåg de hade på erbjudande.

När jag kom ut hade vädret förändrat sej till det bättre. Visserligen kom det 7 mm regn i natt men elen finns kvar, inga träd omkullblåsta vad jag kunde se.

IMG_0084

 

Eftersom jag fraktar laptopen fram o tillbaka har jag funderat på en riktig väska i stället för den ryggsäck som hängt med några år. Hade kollat var den fanns också men inte hittat nån. Hade en svag aning om att jag sett nån på Dollarstore. Dit sen jag var klar på Center Nord. Visst hade jag rätt, det fanns.

Började med att byta ut vågen. Den gamla är åtminstone 30 år, utvecklingen   måste gått framåt under tiden.

IMG_4504

 

Den gamla. 

IMG_4505

Den nya. Ser betydligt roligare ut men den visade för mycket vikt ändå.

IMG_4503

Den gamla datorförvaringen. Ser bättre ut på bild än vad den är.

IMG_4502

Måste vara mycket smidigare. Dessutom fortfarande hel.

För 3 år sen fanns 25 växter/blommor i lägenheten. Nu finns 8 kvar sen jag gett ännu en pension. Den har fungerat som gardin under 14 år, nu fick det bli en konstgjord där också.

Ser grön o fin ut men mellan krukan o bladen fanns en 2 meter kal stam.

IMG_4501

Nu finns i klängväxt kvar. Då den tjänat ut målar jag över fönstren. Eller tapetserar dem.