Gråvädret hänger kvar.

Vi har varit bortskämda med soliga dagar men nu har gråvädret tagit över. Datorn har fått fnatt, bokstäverna hoppar i väg hur de vill så det blir att klistra in nått gammalt.

Brandy har en del besynnerliga vanor. Varje kväll ska han ha Lypsyl. Matte kletar in sin arm, Brandy slickar av. Han blir sur om detta missas nån kväll. Är bara han o jag ensamma hemma går det bra ändå. Vid besök i Karlstad brukar vi käka på ett större möbelvaruhus. Av någon underlig anledning blir det alltid 13 köttbullar över och de åker ner i en medförd bajspåse. Rastplatsen vid Norsälven är det stadiga stoppet på hemvägen. Då vill Brandy ha överskottet av köttbullarna men den första måste alltid delas i fyra bitar innan han äter.

Inne i skogen vid grillplatsen hittade han något användbart. Han kom farande i flygande fläng med något som liknade en cigarr i mungipan. Visste inte ens att han börjat röka. Normalt bär han inte runt något nån längre stund men denna grej skulle med hem. Bad honom spotta ut tingesten innan vi skulle gå in men han vägrade. Det var en mumifierad grillkorv han hittat.

Köttsoppa är en älsklingsrätt men däremot inte gulaschsoppa. Den vägrar han äta. Skulle han behöva bantas kunde man få en halvliter urin efter en löptik så blev han stående där o slicka minst en vecka.

Brandys kommentar:

Husfolket har konstiga matvanor. De verkar inte ha det minsta koll på när magen kurrar. De käkar frukost nån gång mellan uppstigning och lunch. Lunch kan däremot dyka upp när helst de kommer i närheten av ett kylskåp, oftast inte alls. Detta medför att jag på eget bevåg får skaffa mej föda. Ofta någon nån annan kastat. Näbbmus ska man inte käka, den smakar blä.

Lämna en kommentar