In i dimman.

Det är ju sånt man brukar säga på kvällskvisten en lördagskväll men idag började det redan då man gick upp. Dimman höll i sej hela dagen, ingen sol som trängde igenom så det var inte lockande att vistas utomhus. Det enda på agendan var Höstmöte på golfklubben klockan 16.

Möten brukar inte vara så upphetsande å det var det inte idag heller. Passade på att luncha på Biltema på ditvägen vilket var tur för det bjöds bara på kaffe. Det var ovanligt många medlemmar som hörsammat kallelsen men mötet gick fort utan några voteringar så jag var hemma redan vid 17 just som Häcken blev Svenska mästare i fotboll.

Påtåren avnjöts på uteserveringen där det är rökning tillåten men ganska gråkallt. Vi får köra en gammal Brandy idag så att det är något att läsa.

Brandy är en konstig hund. Han är inte som andra jyckar. Mycket glad utomhus, allt ska undersökas. Möter han nån som handlat kör han ner hela huvudet i matkassen. Öppnas en baklucka hoppar han in o nosar runt i hopp om att hitta en lekkamrat eller vad det nu är.

Inomhus är han det motsatta. När vi äter ligger han där vi ska ha fötterna, när vi ser tv ligger han under soffan men vill inte kela. Fram mot midnatt, den tid vi brukar lägga oss, dyker han upp. Hoppar upp i sängen för att slicka av påkletad Lypsyl eller handcreme. Blir han nerjagad går han och dricker vatten för att sen stoppa en blöt nos under täcket o envisas med att slicka på benen.

Det finns botemedel mot detta. Förhoppningsvis har man käkat fläsk eller ärtsoppa. Sådant brukar starta en jäsningsprocess i magen vilket medför att gaser bildas. Laddar man vid 23-tiden är trycket uppe tills slickandet påbörjas. Lättas det på trycket brukar slickandet avta direkt.

Brandys kommentar:

Jag lever i ett trist familjeförhållande. Det finns för många gamla människor runt mej. Deras leklust inskränker sej till att kasta pinnar. Inomhus tillhandahålls diverse ointressanta leksaker utan hållbarhet. Jo, en rågummiboll har jag inte lyckts dissekera. Tidigare fanns en liten klocka eller närmare bestämt en klirrande pryl i den. Av matte benämnd plingbollen. Först stoppade husfolket in lite godis i hålet, de trodde jag skulle tycka det skulle vara kul. Har ni hört något så korkat?

Lypsyl är gott. Tydligen är det en allmän uppfattning för jag känner flera som tycker likadant. 

Lämna en kommentar